Μπορεί οι Pink Floyd να έχουν ερμηνεύσει πολλά κι εξαιρετικά τραγούδι όπως το “Wish you were here” και το “Ηey you”, “One of these days”, ωστόσο κάθε φορά που ακούω το όνομά του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, ένα μου έρχεται στο μυαλό.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

To Another Brick in the Wall”, το οποίο στις 18 Ιανουαρίου του 1980 ανέβηκε στο Νο 1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών, παραμένοντας εκεί για τέσσερις εβδομάδες.

Συμπεριλήφθηκε στον δίσκο “The Wall” του 1979 και είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Το  δεύτερο μέρος του κυκλοφόρησε σε μορφή single ανεβαίνοντας στην κορυφή των τσαρτ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ κατατάχθηκε 384ο στη λίστα με τα “500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών” του “Rolling Stone”.

Στις αρχές του 1980, το σινγκλ του “Another Brick in the Wall (Part 2)” ανέβηκε στην κορυφή του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέμεινε εκεί για τέσσερις εβδομάδες. Είναι εντυπωσιακό ότι στη Μεγάλη Βρετανία, πούλησε 340.000 αντίτυπα μέσα σε πέντε ημέρες, παραμένοντας στο Νο 1 για πέντε εβδομάδες, πουλώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Σκαρφάλωσε, δε,  στην κορυφή των charts όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο klik.gr