Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Δημοσιογραφικού Ομίλου RTL. Το 18% θα προτιμούσε τον Φρίντριχ Μερτς και το 17% τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Σύμφωνα με το «βαρόμετρο τάσεων των δικτύων RTL και n-tv του εν λόγω Ομίλου το 57% των υποστηρικτών του CDU και το 43% των υποστηρικτών του (αδελφού) Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας CSU συμφωνούν την απόφαση υπέρ του Λάσετ. Από τα άλλα κόμματα, το 46% των υποστηρικτών του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) και το 54% των υποστηρικτών του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), θα προτιμούσαν τον Μερτς να βρίσκεται στην ηγεσία του CDU.
Η ικανότητα του νέου προέδρου του CDU να συσπειρώνει και να συνενώνει αναφερόταν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές ως σημαντικό επιχείρημα για την εκλογή του. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εν λόγω δημοσκόπηση, αφού το 56% όλων των πολιτών οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου είναι πεπεισμένοι ότι ο Λάσετ μπορεί «να συσπειρώνει και να συνενώσει τις διάφορες τάσεις στο CDU».
Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το πιστεύει το 65%, όπως επίσης το 57% των υποστηρικτών του βαυαρικού CSU και το 71% συνολικά των υποστηρικτών του CDU. Μόνο το 17% των ερωτηθέντων είναι της γνώμης ότι «ο Φρίντριχ Μερτς θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα».
Ακόμα και μετά την εκλογή του νέου προέδρου του CDU, ο επικεφαλής του βαυαρικού βραχίονα CSU, Μάρκους Ζέντερ, παραμένει για το 36% όλων των πολιτών το φαβορί να είναι ο κοινός υποψήφιος των δύο αδελφών κομμάτων. Το 21% θα προτιμούσε τον Λάσετ για υποψήφιο καγκελάριο, το 10% τον υπουργό υγείας Γενς Σπαν και μόλις το 3% τον Μερτς. Επίσης, το 7% θα προτιμούσε έναν άλλον υποψήφιο και το 23% είναι αναποφάσιστο.
Από τους υποστηρικτές του CDU, το 51% τάσσεται υπέρ του Ζέντερ, ενώ υπέρ του τάσσεται το 69% των υποστηρικτών του CSU. Τον Λάσετ προτιμά για υποψήφιο καγκελάριο το 25% των ψηφοφόρων του CDU και το 13% των υποστηρικτών του CSU.
Εάν ήταν δυνατή η άμεση εκλογή του καγκελαρίου στη Γερμανία, το 34% όλων των πολιτών θα ψήφιζε τον χριστιανοκοινωνιστή Μάρκους Ζέντερ, το 16% τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και το 18% τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενώ το 32% δεν θα επέλεγε κανένα από τους τρεις.
Εάν ήταν ο Aρμιν Λάσετ κοινός υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών για την καγκελαρία, θα τον ψήφιζε το 25%, ενώ το 18% θα επέλεγε τον Σολτς ή τον Χάμπεκ. Το 39% δεν θα επέλεγε κανένα από τους τρεις. .
Τέλος, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές παραμένουν σύμφωνα με την δημοσκόπηση και μετά την εκλογή Λάσετ στην ηγεσία των πρώτων η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Γερμανία με 35%. Οι Πράσινοι καταλαμβάνουν και πάλι την δεύτερη θέση με 19%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν τρίτο κόμμα με 15%. Ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) με 9%, η Αριστερά (Die Linke) 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 7%. Υπέρ άλλων μικρότερων κομμάτων τάσσεται επίσης το 7%.