Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σωκράτη Διούδη ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο διπλό (1-0) απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και μπήκε γερά στο κόλπο για ενα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν εξαιρετικά στημένη μεσοαμυντικά και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με το γκολ του Καμπετσή στο 9’.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική προσπάθεια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Άρης με τον Μανσίνι στο 4’ και ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή στο 7’. Δύο λεπτά αργότερα ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή, μετά από φάουλ του Χουανκάρ και γύρισμα του Βέλεθ από δεξιά.

Δοκάρι ο Άρης

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και στο 37’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ. Μετά από σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, ο Μανσίνι έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Διούδη και κατέληξε άουτ. Στο 44′ ο Γκάμα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Γκαρσία να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, χωρίς όμως να μπορέσει να νικήσει τον Διούδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Ο Λόπεθ, μετά από ενα σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μισού της αναμέτρησης, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και την θέση του στη κορυφή της επίθεσης πήρε ο Μάνος. Ο Έλληνας επιθετικός, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 48’ να ισοφαρίσει, όταν και έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Στο 53’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Μάνος έβγαλε τον Τζέγκο τετ α τετ με τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία , όταν ο Μάνος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Διούδης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει μετά το 60 ‘ και έφτασε μέσα σε ενα τρίλεπτο δύο φορές πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 62′ ο Εμμανουηλίδης έκανε πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σιαμπάνης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 65’ ήταν η σειρά του Βέλεθ να αστοχήσει μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Διούδης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και στο 74’ πραγματοποίησε ακόμα μια σωτηρία επέμβαση. Ο Ιωάννου έβγαλε με μακρινή πάσα τετ α τετ τον Σίλβα με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που απέκρουσε σωτηρία σε κόρνερ το σουτ του παίκτη του Άρη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81′ Σάκιτς), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81′ Γκάνεα), Τζέγκο (55′ Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μανσίνι (68′ Σίλβα), Γκαρσία, Λόπεθ (46΄ Μάνος)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81′ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80′ Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής.