Το ντέρμπι κορυφής Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέδειξε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Άλισον. Ο Βραζιλιάνος με σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το «μηδέν» και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λίβερπουλ.

Το ντέρμπι δεν αποζημίωσε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν τηλεοπτικά. Λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, μέτριο το θέαμα. Αυτό που άξιζε περισσότερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν ευκαιρίες για να φύγουν με τη νίκη από το Άνφιλντ, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Άλισον.

Μπορεί η Λίβερπουλ να είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τις μεγάλες ευκαιρίες. Ράσφορντ και Πογκμπά έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Άλισον να βάζει «στοπ» και στους δύο ποδοσφαιριστές του Σόλσκιερ, με τη διαφορά των δύο ομάδων να παραμένει στους 3 βαθμούς…

Η Λίβερπουλ μπήκε με σκοπό να πάρει τα ηνία από την αρχή, έχοντας την κατοχή στα πόδια της από το πρώτο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη δεν φάνηκε να προβληματίζεται με αυτό, αφήνοντας την μπάλα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ… Ο Φιρμίνο είχε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, ωστόσο το σουτ του Βραζιλιάνου στο 17’ πέρασε άουτ. Την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο, την είχε η ομάδα του Σόλσκιερ. Ο Μαρσιάλ κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μπρούνο Φερνάντες να εκτελεί άψογα και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου… Τουλάχιστον μετά την έλευση του Έντισον Καβάνι στο 60’, με τον Ουρουγουανό να δίνει άλλη πνοή στους φιλοξενούμενους. Ο Μπρούνο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, ωστόσο ο Άλισον είπε το πρώτο του «όχι»…

Οι ποδοσφαιριστές του Σόλσκιερ έφτιαξαν ένα ωραίο «τριγωνάκι», ο Σο βρήκε τον Φερνάντες μόνο του στη μικρή περιοχή, με τον Άλισον να σταματάει με τα πόδια το πλασέ του Πορτογάλου, φωνάζοντας ξανά «παρών»!

Η Λίβερπουλ απάντησε άμεσα στο επόμενο λεπτό με ένα σουτ του Τιάγκο, με τον Ντε Χέα να παίρνει τη «σκυτάλη» και να βγάζει σε κόρνερ. Στο 83′ ήταν η σειρά του Πογκμπά να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Άλισον. Ο Γάλλος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Βραζιλιάνο να σταματάει και αυτήν την προσπάθεια και να βγάζει ξανά σε κόρνερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (89’ Μίλνερ), Τιάγκο, Σακίρι (76′ Τζόουνς), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (85’ Οριγκί)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (89’ Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (61’ Καβάνι)