Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε η Περιφέρεια Αττικής όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσει τον «Λέανδρο».
Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, διέθεσε 38 εκχιονιστικά μηχανήματα, 8 χωματουργικά μηχανήματα και αλατιέρες που έριχναν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας αλάτι σε δρόμους που είχαν παγώσει, εξοπλισμό ο οποίος συνέδραμε ουσιαστικά στο να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι και να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση κυρίως σε περιοχές της Αττικής που τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα.
Παράλληλα διένειμε περίπου 40.000 σακιά με αλάτι σε πάνω από 30 Δήμους όπως και στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού (ΣΠΑΠ) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα από τη χιονόπτωση.
Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει, ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική.