Εικόνες συνωστισμού για μια ακόμα μέρα στη Βρετανία, η οποία ανεβαίνει τον Γολγοθά της υγειονομικής κρίσης. Παρά τις δραματικές εκκλήσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ντάουνινγκ Στριτ και του Μπόρις Τζόνσον για αποφυγή μετακινήσεων, στο πλαίσιο του νέου lockdown, η απειθαρχία και την ίδια στιγμή η κόπωση των πολιτών, από τα παρατεταμένα μέτρα, αποτυπώθηκε το Σάββατο σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, όπου ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους χωρίς να υπολογίζει αποστάσεις και χωρίς να φορά μάσκα.

Το μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού, την Παρασκευή, συμπύκνωσε την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας. Ο Τζόνσον, κάλεσε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, όλον τον κόσμο να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό και να μένει στο σπίτι εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Πολλοί ήταν, πάντως, οι πολίτες που αψήφησαν το τελευταίο μήνυμα,  καθώς καταγράφηκε πλήθος άσκοπων μετακινήσεων σε περιοχές κοντά στη φύση.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε και στο Victoria Park του Λονδίνου, με τον κόσμο να μην υπολογίζει τις αποστάσεις.

Σκηνικό συνωστισμού εκτυλίχθηκε και στην παραθαλάσσια πόλη  Μπόρνμουθ, όπου ο κόσμος περπατούσε και γυμναζόταν.

Ο προβληματισμός έγινε ορατός και στην πόλη Σλάου, όπου έξω από το  πολυκατάστημα Poundland έβγαιναν πλήθη χωρίς μάσκες. Εστίες ανησυχίες άνοιξαν και πριν από λίγες ημέρες όταν σε μετρό του Λονδίνου οι εικόνες χάους, σε ώρα αιχμής, ενίσχυσαν τον συναγερμό. Εξαιτίας της απουσίας δεκάδων εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας, λόγω μόλυνσης από κορωνοϊό, παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος συμφόρησης.

Σχολιάστηκε, ακόμη, από τα βρετανικά δίκτυα η κοσμοσυρροή σε αγρυπνία, στη βρετανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο και την αστυνομία να κόβει 42 πρόστιμα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί μεθυσμένοι.