Αυτοκτόνησε η Ντόρτμουντ που έμεινε στο 1-1 με την ουραγό Μάιντζ στη Βεστφαλία έχοντας μοιραίο τον Ρόις και δεν μπόρεσε να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία ενώ η Λειψία ήρθε 2-2 με την Βόλφσμπουργκ και έχασε την ευκαιρία να πιάσει έστω και προσωρινά κορυφή.

Η Μάιντζ προηγήθηκε με τρομερό σουτ του Οζτουνάλι στο 57′ αλλά ο Μενιέ έκανε το 1-1 στο 73′ και τρία λεπτά μετά η Ντόρτμουντ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ανατροπή. Το πέναλτι όμως που κέρδισε, δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ ο Ρόις και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Στο ματς της Βόλφσμπουργκ με τη Λειψία, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα μόλις στο 5΄με τον Μουκιελέ αλλά η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς πριν τελειώσει το ημίχρονο. Πρώτα ο Βέγκορστ έκανε το 1-1 στο 22΄και ο Στέφεν στο 35′ έκανε την ανατροπή. Ο Όρμπαν στο 54′ ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε τον βαθμό στη Λειψία που μετά την ήττα από την Ντόρμουντ είχε ακόμη μία απώλεια.

Στα άλλα  ματς, η Βέρντερ Βρέμης νίκησε με 2-0 την Άουγκσμπουργκ, ενώ η Κολωνία έμεινε στο 0-0 με τη Χέρτα και η Χοφενχάιφ στο 1-1 με την Μπίλεφελντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάιντς 1-1 (73’ Μενιέ / 57’ Οζτουανλί)

Κολωνία – Χέρτα Βερολίνου 0-0

Χόφενχαϊμ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Βέρντερ Βρέμης – Άουγκσμπουργκ 2-0

(84’ Γκέμπρε Σελάσιε, 87’ Άγκου)

Βόλφσμπουργκ – Λειψία 2-2

(22’ Βέγκχορστ, 35’ Στέφεν / 5’ Μουκιελε, 54’ Όρμπαν)