Αττικό Ζωολογικό πάρκο: Αναζητούνται πόροι για να ανταπεξέλθει οικονομικά . «Το πρόβλημά μας είναι ξεχωριστό. Ο τζίρος όλο αυτό το διάστημα που είμαστε κλειστά δεν μειώθηκε απλά, είναι μηδενικός και τα έξοδα που τρέχουν μεγάλα. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα που μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, είτε αυτό λέγεται εστίαση, είτε λιανεμπόριο», επισημαίνει o κ. Λεσουέρ και προσθέτει ότι σε αντίστοιχα πάρκα ανά την Ευρώπη έχουν δοθεί επιδοτήσεις προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κινηματογραφική ληστεία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο | ΕΛΛΑΔΑ |  thepressroom.gr

«Πάνω από το 1/3 των εξόδων μας παραμένουν. Μισθοδοσία, ανάγκες διατροφής των ζώων, ρεύμα, νερό. Είτε είμαστε ανοικτά, είτε κλειστά αυτά είναι πάγια έξοδα. Δεν έχουμε κάποιο φορέα στην Ελλάδα για να προωθεί τα αιτήματά μας. Είμαστε το μόνο πάρκο στη χώρα. Στην Γαλλία έχουν 70 πάρκα που αντιστοιχούν σε 20.000 θέσεις εργασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο φιλοξενεί 2.000 ζώα, με τον όγκο της διατροφής που διανέμεται ημερησίως να φτάνει τους δύο τόνους, ενώ το προσωπικό που απασχολείται στο πάρκο αγγίζει τα 78 άτομα. Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ «οι 53 εξ αυτών είναι σε αναστολή. Οι υπόλοιποι βρίσκονται εδώ και καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φροντίζουν τα ζώα».

Αναζητούνται πόροι για να ανταπεξέλθει οικονομικά το πάρκο

Παράλληλα, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναζητούν τρόπους προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική επιβίωσή του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το τελευταίο διάστημα προωθούνται πακέτα υιοθεσίας. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πάρκου «κάποια επιχείρηση ή ακόμη και κάποιος ιδιώτης εάν έχει την οικονομική δυνατότητα (από 500 έως 6.000 ευρώ) μπορεί να διαλέξει μια κατηγορία ζώων ή κάποια συγκεκριμένα ζώα και να καλύψει την διατροφή τους για 2-3 μήνες.