Η ανακοίνωση της Wolt για εκκίνηση της εισόδου της στη διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ, ανοίγει περαιτέρω το πεδίο ανταγωνισμού σε μια νέα και ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ταχυμεταφορών όπου ήδη η e-food και η BOX έχουν ενεργή παρουσία.

Ουσιαστικά η Wolt Market Greece 100% θυγατρική της Wolt Greece, είναι το πρώτο βήμα της εταιρίας για περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ μπαίνει στον ανταγωνισμό με στόχο να προσφέρει παράδοση μέσα σε μισή ώρα. Επίσης θα προσφέρει live tracking της παραγγελίας, δυνατότητα των καταναλωτών να παραλάβουν σε συγκεκριμένη ώρα παράδοσης με προ παραγγελία, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η e-food έχει ήδη συνεργασία με τον Σκλαβενίτη, η BOX με Κρητικό και Μασούτη και η ελληνική Delivery του ομίλου Μούχαλη με τον ΑΒ Βασιλόπουλο, αναμένεται να επιτείνει τον ανταγωνισμό. Μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι οι χρεώσεις , αλλά και η ταχύτερη διανομή των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές πωλήσεις των σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί με το ηλεκτρονικό κανάλι να ανεβαίνει. Από πέρυσι οι αλυσίδες λιανικής έχουν ποσοστιαία άνοδο κοντά στο 10% (πηγή Nielsen), υπερβαίνοντας σε αξία τα 12,7 δισ. ευρώ όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς. Οι ψηφιακές πωλήσεις των σούπερ μάρκετ έχουαν ξεπεράσει πέρυσι, σύμφωνα με την Convert Group, τα 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή ήταν υπερδιπλάσιες συγκριτικά με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί στα 46,7 εκατ. ευρώ.