Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επισκέφτηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη 16 ιδιωτικές κλινικές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η αξιολόγηση της τήρησης των διαδικασιών ελέγχου και των απαιτήσεων για τον εμβολιασμό του προσωπικού.

Από τα αρχικά ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην όλη διαδικασία. 

Συνολικός αριθμός εμβολιασθέντων

-Αττική: 610 άτομα

-Θεσσαλονίκη: 845 άτομα

-Πάτρα: 75 άτομα

-ΣΥΝΟΛΟ: 3.530 άτομα

 

Διαπιστώσεις κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου

Ολύμπιο Θεραπευτήριο Πατρών: Η διαδικασία καταγραφής των εμβολιασθέντων κατά την πρώτη ημέρα έγινε χειρόγραφα.

Euromedica Γενική Κλινική (Θεσ/νικη): Δεν πραγματοποιήθηκαν 13 εμβολιασμοί, λόγω μη ορθής καταχώρισης 11 ατόμων στην αρχική λίστα. Επίσης ένας επαγγελματίας υγείας εμβολιάστηκε σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο ενώ δεν προσήλθε κι ένα άτομο.

Euromedica Κυανούς Σταυρός: Ένας εμβολιασμός αναβλήθηκε για τις 14 Ιανουαρίου. Ένας άλλος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αλλεργίας. Ένας ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι ο εργαζόμενος είχε δηλωθεί και σε διαφορετικό εμβολιαστικό κέντρο.

Μητροπολιτικό Θεραπευτήριο Metropolitan : Διαπιστώθηκε απόκλιση 21 ατόμων που εμβολιάστηκαν, μολονότι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα προς εμβολιασμό που τέθηκε υπόψη του κλιμακίου ελέγχου. Η ταυτοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θεραπευτήριο Metropolitan General: Προσήλθε προς εμβολιασμό προσωπικό που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα εμβολιασμού.

ΙΑΣΩ: Λειτούργησαν 4 εμβολιαστικές γραμμές αντί 5 όπως είχε προγραμματιστεί.

ΡΕΑ Γυναικολογική Κλινική: Μικρή επιβάρυνση του συστήματος κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Με τη διασταύρωση της ορθότητας και της πληρότητας των στοιχείων που δηλώνονται στο κεντρικό σύστημα, διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας.

Εντοπίζονται δε περιστατικά που θα πρέπει να διερευνηθούν πιο διεξοδικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.