Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή επικύρωσης της σύμβασης από την Βουλή για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale και το παζάρι των εμπόρων όπλων και των αντζέντηδων εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει αρχίσει για τα καλά!

Ήδη εδώ και κάμποσες μέρες, πριν ακόμη η σύμβαση ψηφιστεί από τη Βουλή, στο ξενοδοχείο Margi στην Βουλιαγμένη όπου είχαν εγκατασταθεί τα στελέχη της γαλλικής Dassault, γινόταν το έλα να δεις, με την συνεχή παρουσία εμπόρων όπλων, εκπροσώπων εξοπλιστικών συστημάτων αλλά και άλλους πολλούς, νταραβεριτζήδες και παρατρεχάμενους, οι οποίοι επιδιώκουν να εμπλακούν στη μεγάλη αυτή προμήθεια!

Το ζήτημα είναι, για το συμφέρον του Κράτους και του έλληνα φορολογούμενου πολίτη, η συμφωνία να παραμείνει ως έχει, διακρατική και να μην παρεισφρήσουν σε αυτή οι γνωστοί – άγνωστοι των εξοπλισμών!

Ήδη τα εξοπλιστικά λόμπι που συνδέονται με τους Γάλλους διαχρονικά έχουν αρχίσει να ανοίγουν το ζήτημα αντισταθμιστικών, με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παράξει προϊόν και να αποκομίσει υπεραξία, ενώ η προμήθεια των Rafale εκτός από καινούρια προβλέπει και μεταχειρισμένα αεροσκάφη τα οποία θα χρειασθούν βελτιώσεις και service!

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα των εξοπλιστικών προμηθειών λόγω και των οξυμένων σχέσεων με την Τουρκία έχει ανοίξει την όρεξη των πάσης φύσης αντζέντηδων και εμπόρων όπλων οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα αναδυθεί στη χώρα μας ένα νέο Ελ Ντοράντο όπου οι ίδιοι θα αναδειχθούν ως οι κεντρικοί πρωταγωνιστές…