Παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά ο Τραμπ

Λίγο πριν το τέλος της θητείας του - Ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη

Σε μια ιστορική απόφαση για τις ΗΠΑ κατέληξε η Βουλή των Αντιπροσώπων παραπέμποντας για δεύτερη φορά τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για δίκη στη Γερουσία.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Τραμπ είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε την παραπομπή σε δίκη στη Γερουσία.

Την ίδια ώρα, στο Καπιτώλιο εξελίσσονται πρωτοφανείς σκηνές, καθώς εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται εκεί υπό τον φόβο επανάληψης επεισοδίων.

Πελόσι: Ο Τραμπ συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και «πρέπει να φύγει», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, κατά την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας», εξήγησε η Πελόσι, ζητώντας να καταστεί υπόλογος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.
«Πρέπει να φύγει.Είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για το έθνος που όλοι μας αγαπούμε», τόνισε.

Exit mobile version