«Κανένα ΑΕΙ δεν είναι απρόσβλητο από περιστατικά βίας. Ευθύνες για την κατάσταση υπάρχουν πρώτα και κυρία στην Πολιτεία, αλλά και σε όλους που κλείνουν τα μάτια στα απαράδεκτα φαινόμενα» επεσήμανε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.

Η Χαρά Κεφαλίδου επανέφερε το λαϊκό αίτημα χρόνων της αποτελεσματικής φύλαξής τους ενώ τόνισε πως με την αστυνομοκρατία δεν επιτυγχάνεται αυτός ο σκοπός.

«Η επιλογή φύλαξης από Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που θα παίρνει εντολές από την ΕΛΛΑΣ αποπνέει αυταρχισμό και δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Είναι πρωτοφανές και αισθητικά απαράδεκτο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγκαζέ με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη να εξαγγέλλουν την φύλαξη των ΑΕΙ από αστυνομικούς Έχουμε πει ναι σε ειδικό σώμα φύλαξης ,αλλά με την καθοδήγηση και την ευθύνη των ίδιων των Πανεπιστημίων».

Σημείωσε πως το θεμελιώδες ερώτημα για την παιδεία παραμένει και ανέφερε «Πως ανταποκρίνεται η σημερινή κυβέρνηση στην ανάγκη συνολικής μεταρρύθμισης ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των πολιτικών που άφησε πίσω της η Αντι-μεταρρύθμιση Γαβρόγλου;»

«Πάντως, η υιοθέτηση αναχρονιστικών μέτρων καταστολής ως απάντηση στην κατά καιρούς έξαρση βίας κ ανομίας που επικρατούν στους χώρους των ΑΕΙ αποτελεί οπισθοδρόμηση που παραπέμπει σε μνήμες σκοτεινών εποχών» κατέληξε στις δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου.