Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας πρίν από λίγη ώρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ, δήλωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση και αποδυνάμωση αυτής της ιστορικής μεταρρύθμισης, που η προοδευτική δημοκρατική παράταξη έκανε πράξη και αποτελεί θεσμικό εγγυητή» και θα το καταψηφίσει, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο «εξυπηρετεί μόνο τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου ΑΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον «Νόμο Πεπονή» για το ΑΣΕΠ, του 1994, λέγοντας ότι καθιέρωσε για πρώτη φορά τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις και αποτέλεσε και αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για όσους επιμένουν στο πελατειακό κράτος, στη συναλλαγή, το ρουσφέτι και στην ομηρία των πολιτών.
Επέκρινε τη ΝΔ ότι τον πολέμησε λυσσαλέα, τον είχε «καταψηφίσει και ως κυβέρνηση, αργότερα έκανε ό,τι μπορούσε για να τον υπονομεύσει και να τον ακυρώσει στην πράξη.
Θέλει περίσσιο θράσος για να παρουσιαστεί η παράταξη της ΝΔ, με τέτοιο “πολιτικό βιογραφικό”, ως “αναμορφωτής” αυτής της μεταρρύθμισης».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει κερκόπορτα με τη δυνατότητα που προβλέπει «να αποφασίζει για την διενέργεια συνεντεύξεων με αποφασιστικό ρόλο στην πρόσληψη -όχι όπως ισχύει μόνο για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό- αλλά ουσιαστικά για όλες τις κατηγορίες με την επίκληση λόγων “υγείας και ασφάλειας”, τα δήθεν “τεστ δεξιοτήτων”, ορθοφωνίας ή γυμναστικής που καθιερώνει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και την αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των μελών του ΑΣΕΠ από 28 σε 35, πράγμα που αποσκοπεί στον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος».