Πάτρα: Τα στοιχεία δείχνουν διασπορά στο γιορτινό τραπέζι

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού, αποτέλεσμα των γιορτινών τραπεζιών των προηγούμενων ημερών

Aνησυχητικά φαίνονται να είναι τα δεδομένα που εξάγονται από το γιορτινό τραπέζι των προηγούμενων ημερών, σε σχέση με την ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι χαρακτηριστικά της διασποράς που προέκυψε κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Για κάθε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού το οποίο εντοπίστηκε με έλεγχο PCR, μοριακό, προκύπτουν άλλα 2 ως 4 τα οποία κόλλησαν έχοντας καθίσει στο ίδιο τραπέζι, χαιρετηθεί, αγκαλιαστεί ή μιλήσει με τον συμπτωματικό ή ασυμπτωματικό ασθενή.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ιδιώτες γιατροί από την Πάτρα, από μοριακά τεστ Covid-19 σε πατρινούς που μετέβησαν αυτοβούλως για να ελεγχθούν έχοντας συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί, κοινοποιήθηκαν στην 6η ΥΠΕ ώστε να αξιολογηθούν και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Exit mobile version