Η αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αλλαγή ρουτίνας της αρχηγού του κόμματος, εάν δεν είχε προηγηθεί η εκδήλωση της πρόθεσης του να διεκδικήσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar.gr  η απόφαση αυτή είχε παρθεί απο τα μέσα Δεκεμβρίου

Οι σχέσεις τους είχαν φτάσει σε οριακό σήμειο εδώ και καιρό και το οποίο το είχαμε επισημάνει με δημοσίευμα στις 19 Δεκεμβρίου με τίτλο  ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ

 

Αυτός είναι άλλωστε για τους περισσότερους εντός ΚΙΝΑΛ ο βασικός λόγος που η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να «καρατομήσει» τον πρώην υπουργό, αντί να παρατείνει την θητεία του στο κρίσιμο για την εκπροσώπηση του κόμματος πόστο.

«Δεν είναι ένας αλλά πολλοί οι λόγοι», υποστηρίζουν όσοι εστιάζουν στην εξέλιξη της σχέσης μεταξύ της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ και του Ανδρέα Λοβέρδου μέσα στους τελευταίους μήνες.

 

Μπορεί όμως και ένα τουίτ που είχε κάνει ο κ. Λοβέρδος όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ να αποτέλεσε την αιτία της αντίστροφης μέτρησης για την «καρατόμησή» του; Ενδέχεται αλλά μοιάζει περισσότερο με αφορμή.

Εδώ και μήνες, η μεν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν έκρυβε στους συνομιλητές της την δυσφορία της για πτυχές της «γραμμής» εκπροσώπησης που εξέφραζε εντός βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα,η Χαριλάου Τρικούπη του προσάπτει, ότι ενώ η Γεννηματά τον στήριξε στο θέμα της Novartis ο Α.Λοβέρδος έβγαινε ανοιχτά και έλεγε οτι η Φώφη δεν ΅τραβάει΅

Από την άλλη ο Α.Λοβέρδος έκανε τηλεδιασκέψεις με στελέχη σε όλη την επικράτεια με συνέπεια να μην έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και αυτό το είχε αναφέρει βουλευτής στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Η αρχική αντίδραση δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θέλει να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο. Ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος σε κάθε προοπτική διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων.

Τώρα, απαλλαγμένος από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα πλέον την ευκαιρία να τοποθετείται εφ΄ όλης της ύλης ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου και θα παρουσιάζει εφεξής τις προτάσεις του και δεν θα μετριάζει τις απόψεις του ώστε να ακολουθεί κάποια κομματική γραμμή. Αν αυτό θα εξυπηρετήσει την Γεννηματά ή όχι απομένει να το δούμε.