Μ. Πομπέο: ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες

Ακυρώνει την τελευταία περιοδεία ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξαιτίας της πρότασης μομφής κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μάικ Πομπέο θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον ακυρώνοντας την τελευταία του περιοδεία. Ο λόγος είναι η πρόταση μομφής κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διευκολύνει την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.

Το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ακύρωσε ο Μάικ Πομπέο.
Είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα με σταθμό του στις Βρυξέλλες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρόταση μομφής που έχει καταθέσει το Κογκρέσο εναντίον του.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποφάσισε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση της εξουσίας με το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ακυρώνουμε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού του ΥΠΕΞ στην Ευρώπη».

Αξιωματούχος του Λουξεμβούργου δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λουξεμβούργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ που διατύπωσε ο ομόλογός του Ζαν ‘Ασελμπορν μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον.

Ακυρώθηκε και το Λουξεμβούργο 

Ένας σταθμός στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου είχε προγραμματιστεί επίσης, αλλά ακυρώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες του Ζαν Άσελμπορν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Λουξεμβούργου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα New York Times.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι «ένας πυρομανής πολιτικός που πρέπει να προσαχθεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου», υποστήριξε τον Ζαν Άσελμπορν μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL την επόμενη της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού δισεκατομμυριούχου.

Ο Μάικ Πομπέο, ενώ καταδίκασε την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο, ποτέ δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με έναν αυξανόμενο αριθμό Ρεπουμπλικανών.

Exit mobile version