Με ιδιαίτερα προσοχή , οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως συνεχίζουν τις έρευνες για τον ξυλοδαρμό μιας 17χρονης κοπέλας και δύο φίλων της, το απόγευμα του Σαββάτου στη Ερμού.
Σε πρώτη φάση η 17χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία πως η 16χρονη, τη οποία γνώριζε, εμφανίστηκε ξαφνικά μαζί με τέσσερεις άνδρες, τους οποίους χαρακτήρισε ως «μπράβους», και άρχισαν να ξυλοκοπούν άγρια τη ίδια και τους δύο φίλους της, έναν 17 χρόνων και έναν 25χρονο. Μάλιστα κατέθεσε ότι ο ένας από τους άγνωστους αυτούς άνδρες επιχείρησε να την πνίξει, ενώ πριν εξαφανιστούν αφαίρεσαν και το τσαντάκι ενός από τους δύο φίλους της.
Στην συνέχεια όμως οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από τον νεαρό φίλο της 17χρονης, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και εξετάσεις, και ο οποίος ανέφερε πως αναγνωρίζει έναν από τους δράστες ο οποίος έχει μακριά χαρακτηριστική κοτσίδα, ονομάζεται Γιάννης και είναι φίλος της 16χρονης που καταγγέλλεται ως υπεύθυνη της επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δύο ανήλικες κοπέλες διατηρούσαν στενή φιλική σχέση στο παρελθόν, η οποία διακόπηκε με άσχημο τρόπο και έκτοτε υπήρχε εχθρότητα μεταξύ τους. Σε ότι αφορά τους δράστες της επίθεσης, τείνουν στο συμπέρασμα ότι είναι φίλοι της 16χρονης και το αντιμετωπίζουν ως επίθεση «παρέας σε παρέα» και όχι σαν ξυλοδαρμό επί πληρωμή, όπως αρχικά καταγγέλθηκε.