Σύσκεψη με γιατρούς και λοιμωξιολόγους είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σκοπός της συζήτησης ήταν η πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Δύο ώρες διήρκησε η συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τους γιατρούς και τους λοιμωξιολόγους.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Παρά το παρατεταμένο lockdown η εξάπλωση του ιού στη κοινότητα επιμένει. Έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολους χειμερινούς μήνες» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο όμως και για την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας «ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου, καθώς προχθές προκειμένου να δικαιολογήσει τον απελπιστικά χαμηλό ρυθμό του εμβολιασμού, δήλωσε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

«Όμως την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη μια τραγωδία με πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου. Κάθε μέρα είναι πολύτιμη. Γιατί κάθε μέρα μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Αυτό όμως απαιτεί στρατηγική, σχέδιο, οργάνωση και ταχύτητα. Τίποτα από αυτά, δυστυχώς, δε χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Χρειάζεται στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, την οποία επιμόνως ο κος Μητσοτάκης αρνείται. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και μια εμφανή πια προσπάθεια να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς, προκειμένου έτσι να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις. Ο τόπος, όμως, τούτη την ώρα χρειάζεται όλες τις δυνάμεις του ενωμένες για τη διαχείριση της πανδημίας. Και η κουρασμένη ελληνική κοινωνία είναι κρίσιμο να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστημονική κοινότητα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και Τάκης Παναγιωτόπουλος,

Επίσης μετείχαν, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, ο καθηγητής Αιματολογίας και επικεφαλής κλινικής Covid στο νοσοκομείο του Παρισιού, Γρηγόρης Γεροτζιάφας,
Ακόμη ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και επικεφαλής της κλινικής Covid του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης.