Η ιστοσελίδα «Black Vault» περιέχει αρκετά έγγραφα. Ο Τζον Γκρίνγουαλντ Τζούνιορ, που έχει αναλάβει τον ιστότοπο, λέει ότι περιέχει όλα όσα διαθέτει η CIA για τα UFO.

Ο όρος «Μη Αναγνωρισμένα Ιπτάμενα Αντικείμενα» προτιμάται από την αμερικανική κυβέρνηση για ιπτάμενα αντικείμενα για τα οποία οι ειδικοί δεν μπορούν αμέσως να ταυτοποιήσουν ή να εξηγήσουν.

Πολλά απ’ αυτά ενδέχεται να οφείλονται σε αντικατοπτρισμούς του φωτός ή για λάθη στα όργανα των πιλότων. Ωστόσο κάποια από αυτά αποτελούν αντικείμενα έρευνας από το Πεντάγωνο.

Ο Γκρίνγουολντ, που ξεκίνησε την έρευνα για τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης το 1996, όταν και ήταν 15 ετών, δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της CIA για να απελευθερώσει τα αρχεία για δεκαετίες. Μάλιστα, υποστήριξε ότι για δεκαετίες πολεμά να πάρει επιπλέον αρχεία που διαθέτει η CIA. Τελικώς τα κατάφερε.

«Έλαβα ένα μεγάλο κουτί, με εκατοντάδες σελίδες και πρέπει να σκανάρω μία προς μία κάθε φορά».

Ο Γκρίνγουολντ αναρτά τα αρχεία στο website Black Vault. Ανάμεσα στις σελίδες υπάρχει μια μυστήρια έκρηξη σε μία μικρή πόλη της Ρωσίας. Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι είδαν μια «κινούμενη φλογερή σφαίρα», και πιθανολόγησαν UFO. Οι στρατιωτικοί της περιοχής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έκρηξη που οφειλόταν σε απόθεμα νιτρικού αμμωνίου. Η έρευνα της CIA ήταν ασαφής.

Ένα άλλο αρχείο αφορά μία διαμάχη με φυγά από τη Βοσνία που υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με εξωγήινους.

Πάντως, ο Γκρίνγουολντ υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των αρχείων αποτελεί ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και σημειώνει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.

Οι ΗΠΑ εκπονούν έκθεση για τα UFO

Η δημοσίευση έρχεται έξι μήνες πριν την αναφορά για τα UFO που πρόκειται να δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πληροφορίες, μετά από νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών έχουν 180 μέρες για να διαμορφώσουν μια επίσημη αναφορά για σημάδια ή μυστήρια αεροσκάφη κοντά σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, που αργότερα θα βγει στη δημοσιότητα.