Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έδωσε «το φιλί της ζωής» στην ΑΕΚ! Χάρη στο γκολ του Ιρανού επιθετικού η Ένωση κέρδισε στη Λαμία 1-0 και πήρε ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε σημάδια βελτίωσης, αλλά θέλει ακόμα δουλειά για να γιατρέψει τις αγωνιστικές «πληγές» της και να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλό τη φετινή χρονιά.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα Κουτσιαύτης που απέβαλε τον Ινσούα σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Αργεντινού στο 53’, δημιουργώντας… ετσιθελικά ανόμοιες συνθήκες στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ όμως το διαχειρίστηκε εξαιρετικά και στο τέλος πανηγύρισε ένα παλικαρίσιο «τρίποντο».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ξεκάθαρα στο μυαλό του και το μεγάλο ματς της Πέμπτης με τον Άρη, στο Βικελίδης. Η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει. Και στο 9’ βρήκε το γκολ με σκόρερ, ποιον άλλον, τον Καρίμ Ανσαριφάντ!

Μετά από μια φάση διαρκείας έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ιρανό γκολτζή που με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της από το γκολ και στο 17’ απείλησε ξανά, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Τάνκοβιτς και ολοκλήρωσε, ανεπιτυχώς, ο Μπακάκης.

Στο 21’ οι Κιτρινόμαυροι είχαν δοκάρι! Μετά από σέντρα του Ινσούα ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Επασί και μετά άουτ!

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε και πάλι με την ΑΕΚ, που πλησίασε την εστία του Επασί με τον Αλμπάνη, στο 50’. Τρία λεπτά μετά τα δεδομένα του αγώνα όμως θα ανατραπούν. Ο Ινσούα θα αντικρίσει απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα πάνω στον Προβυδάκη! Σε μια απόφαση που μοιάζει τραβηγμένη από τα μαλλιά! Έτσι η Ένωση θα μείνει με 10 παίκτες!

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Μπεχαράνο (59’ Αραμπούλι), Μπιάρνασον (74’ Παλαντιβασβίλι), Βασιλακάκης (59’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (63’ Ταϊρόν), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Αλμπάνης (57’ Λόπες), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)