Ξεκινά άμεσα η υποχρεωτική λειτουργία της ταυτότητας κτιρίων.

Το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ για την «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων» είναι ήδη σε κανονική λειτουργία από 1/1/2021 και διαθέτει και ενημερωτικό υλικό στη διεύθυνση https://web.tee.gr/e-building/anakoinoseis/.

Το υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας προχώρησε ήδη στις νομοθετικές ρυθμίσεις, στις κανονιστικές αποφάσεις και στις σχετικές ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη υποδομή.

Προκειμένου οι μηχανικοί να εξοικειωθούν με το νέο θεσμό και την ηλεκτρονική πλατφόρμα, το ΤΕΕ θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών διαδικτυακών παρουσιάσεων με θέμα την ταυτότητα κτιρίων.

«Όπως είναι γνωστό, η ψηφιακή πλατφόρμα «Ταυτότητα Κτιρίου» τέθηκε από το ΤΕΕ σε πλήρη λειτουργία από την αρχή του νέου έτους. Για ένα μήνα, ως και την 31η Ιανουαρίου 2021, το νέο σύστημα λειτουργεί σε προαιρετική βάσηπαράλληλα με την ισχύουσα σήμερα διαδικασία. Το διάστημα προσαρμογής διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση για τους μηχανικούς και την αποφυγή παύσης των δικαιοπραξιών. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος και μετά από σχετική υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ που αναμένεται σχετικά άμεσα, η καταχώριση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησία θα είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που άργησε πολύ, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα θα αποκτήσουν οι δημόσιοι φορείς, προοδευτικά, πραγματική εικόνα για το δομημένο περιβάλλον της χώρας στη σημερινή, κάθε φορά, πραγματική τους κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΤΕ, Γιώργος Στασινός.

 

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/1/2021 στις 16:00.

Κάθε παρουσίαση θα έχει περιορισμένες θέσεις στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, δηλαδή θα συμμετάσχουν μέχρι 250 μηχανικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται διαδικτυακά.

Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη ελεύθερη για όλους μετά την ολοκλήρωσή της από τα μέσα του ΤΕΕ.

Όσοι μηχανικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό αρχείο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ebuildingseminar@central.tee.gr.