Σχολείο στη Θεσσαλονίκη ζητάει από τους μαθητές να έχουν μαζί τους…κουβερτούλα

Ανάμεσα στα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στα σχολεία, είναι και τα ανοιχτά παράθυρα, το οποίο σε συνδυασμό με την θερμοκρασία που αρχίζει να πέφτει, προκαλεί ανησυχία

Δημοτικά, νηπιαγωγεία αλλά και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν τις πόρτες τους και πάλι σήμερα μετά το 2ο lockdown στη χώρα. Ανάμεσα στα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι και τα ανοιχτά παράθυρα ώστε να αερίζονται οι τάξεις. Για το λόγο αυτό, σχολείο στη Θεσσαλονική ζήτησε από τους μαθητές να έχουν μαζί και μια κουβέρτα, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετεωρολογικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Με ανακοίνωσή της, η διεύθυνση σχολείου της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η κουβέρτα δε σημαίνει ότι το σχολείο δεν έχει πετρέλαιο αλλά λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να είναι ανοιχτά και αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία πέφτει για τα καλά.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, oι περισσότεροι γονείς από ότι φάνηκε ακολούθησαν την συγκεκριμένη οδηγία και την θεώρησαν καλή ιδέα, και δήλωσαν πως άρεσε και στα ίδια τα παιδιά, τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε οποιαδήποτε απόφαση αλλά και να συμβιβαστούμε με κάθε νέο μέτρο. Ως γονείς πρέπει να μεταβιβάζουμε στα παιδιά μας αυτά που λέει η κυβέρνηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σχολείου Θεσσαλονίκης

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα, απορία και συνεργασία, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας. Ευχόμαστε Καλή Ασφαλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά! Χαλάστρα, 8-1-2021

Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ, Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.

Αποχώρηση μαθητών:

Α’ και Β’ τάξη: 13.00 μ.μ
Γ’ και Δ’ τάξεις: 13.10 μ. μ
Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13.15 μ. μ
Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών. Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00. Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.

Οι μαθητές/τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά. Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού. Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός. Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

Exit mobile version