Ο «συνήθης ύποπτος» Χερόνιμο Μπαράλες χτύπησε και στη Ριζούπολη, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που στάθηκε αρκετό στον Αστέρα Τρίπολης για να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο που τον ανέβασε στην έκτη θέση.

Ο Απόλλωνας σε ακόμη ένα ματς έδειξε καλό πρόσωπο, δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Superleague, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, αφού πλήρωσε το τραγικό λάθος του Μπρούσιτς που έδωσε την μπάλα στον Μπαράλες και αυτός πέτυχε το 1-0. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλο της και είχε τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον εξαιρετικό Τσιφτσή που κράτησε το μηδέν ουκ ολίγες φορές.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο της μπάλας και ο Απόλλωνας ήταν πιο πίσω περιμένοντας τους Αρκάδες, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια καλή στιγμή μέχρι το πρώτο 18λεπτο. Κυριάρχησαν σε αυτά τα λεπτά τα σκληρά φάουλ και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 18’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Φατιόν, όμως ο Αλβανός μέσος ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα και να μείνει το 0-0.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μπαράλες για τον Αστέρα εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Μπρούσιτς που γύρισε την μπάλα χωρίς να βλέπει, βγήκε τετ α τετ και νίκησε τον Βέρχουλστ για το 0-1 των Αρκάδων.

Μετά το 65’ η Ελαφρά Ταξιαρχία έκλεισε στα καρέ του τον Αστέρα και είχε μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 67′ με τον Ντάουντα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή κι εν συνεχεία με τον Τσιλούλη και τον Φατιόν, που είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στο 83’ καθώς η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι και μετά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντάουντα έκανε τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Γκαρθία έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βέρχουλτ, Μπρούσιτς (66΄Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Σλίβκα (66΄Βιτλής), Φερνάντεθ (88΄Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα, Φατιόν.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (92΄Κώτσιρας), Άλβαρες, Σουάρεζ, Κάστανο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (66΄Καπίγια), Μπαράλες, Λουίς Φερνάντες (79΄Πασαλίδης), Κρέσπι (66΄Τιλίκα).