Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη, με ανατροπή, της Φένλο επί της Βίλεμ. Αν η Φένλο καταφέρει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, θα πρέπει να φτιάξει… άγαλμα στον Γιώργο Γιακουμάκη.

Ο Έλληνας σέντερ-φορ πήρε από το… χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε σε πολύτιμη νίκη, χάρη στην οποία η Φένλο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Γιακουμάκης σκόραρε με πέναλτι στο 79΄, εξουδετερώνοντας το προβάδισμα που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι από νωρίς, και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της νίκης, με το οποίο ανέβηκε και στην πρώτη θέση των σκόρερ με δώδεκα τέρματα, ξεπερνώντας τον Ντανίλο της Τβέντε.

Για τη Βίλεμ, που έμεινε στην προτελευταία θέση της κατάταξης, ο Βαγγέλης Παυλίδης αγωνίστηκε σε όλο το ματς και στο 95΄ έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Φένλο.

Νωρίτερα, η Φέγενορντ επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι 2-0 της Σπάρτα Ρότερνταμ, με γκολ των Χεερτρούιντα και Γιόργκενσεν, και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τη Φίτεσε.