Τιμή και δόξα στους ανθρώπους που οραματίστηκαν τις παρακάτω ημερομηνίες. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που μας προσφέρουν απλόχερα το γέλιο το οποίο τόσο πολύ έχουμε ανάγκη! Μέχρι να καθιερωθεί μια Παγκόσμια Ημέρα Κατά Όλων των Παγκόσμιων Ημερών, καταγράφουμε τις πιο γελοίες που υπάρχουν.

 

12 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα της Ερυθράς Χειρός

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου για τα παιδιά που στρατεύονται παρά τη θέλησή τους σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις».

Βαθμός γελοιότητας: 75% (μόνο και μόνο γιατί παραπέμπει αλλού).

 

14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Ξεκίνησε από την Αγγλία το 17ο αιώνα, έχοντας χριστιανικές και ρωμαϊκές αναφορές. Στα μέσα του Φεβρουαρίου τιμούνταν η μνήμη του αγίου Βαλεντίνου, ενός μάρτυρα της πίστης, ενώ οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα αισθησιακά Λουπερκάλια. Με την πάροδο του χρόνου το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η πολιτιστική επιβολή των Αγγλοσαξόνων έδωσαν στη γιορτή τον οικουμενικό χαρακτήρα που διαθέτει σήμερα».

Βαθμός γελοιότητας: 1.000%. Η ημέρα που απενοχοποιούνται τύπου «μωρουλίνι μου», «θησαυρέ μου», «μάτια μου» και θησαυρίζουν οι ανθοπώλες δεν θα μπορούσε παρά να μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

 

22 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Την ημέρα αυτή οι πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές τους σε όσους ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και Οδηγούς σε φτωχές χώρες».

Βαθμός γελοιότητας: 95%.

 

14 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας

Τι θέλει να πει ο ποιητής;  «Ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Τομ Μπέρτσι του σταθμού 103,7 FNX, που εδρεύει στο Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ, και γνωρίζει διάδοση μέσω Ίντερνετ. Είναι η αντρική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Το θήλυ προσφέρει στον καλό του μια καλοψημένη μπριζόλα και στη συνέχεια την υπέρτατη ηδονή».

Βαθμός γελοιότητας: 50% (μόνο για την μπριζόλα, την πεολειχία την καταλαβαίνουμε).

 

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται σε ζωικά προϊόντα».

Βαθμός γελοιότητας: 100%. Δηλαδή, πόσο καράγκιοζης πρέπει να είναι αυτός που σκέφτηκε να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα μόλις έξι 24ωρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας; Τα κοψίδια ζουν, αυτά μας οδηγούν!

 

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Η UNESCO θέλησε με την καθιέρωση αυτής της ημέρας να προωθήσει την τέχνη της ποίησης, και συγκεκριμένα τις προσπάθειες των μικρών εκδοτών να τυπώνουν συλλογές νέων ποιητών, την επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και την αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης, στο πνεύμα του αφορισμού του Ντελακρουά “Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση”».

Βαθμός γελοιότητας: 150% (η επεξήγηση μιλάει από μόνη της).

 

16 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε ανάμνηση της 16ης Σεπτεμβρίου 1987, όταν αντιπρόσωποι από είκοσι τέσσερις χώρες υπέγραφαν το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ και δεσμεύονταν να περιορίσουν τις χημικές ουσίες που καταστρέφουν το ζωτικό για τον άνθρωπο στρώμα του όζοντος».

Βαθμός γελοιότητας: 90%. Μόνο δυο λέξεις: Ποιος ασχολείται;

 

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Τι θέλει να πει ο ποιητής; «Καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει το ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του».

Βαθμός γελοιότητας: 100%

 

Άλλες Παγκόσμιες Ημέρες

– 6 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

– 22 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

– 8 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού

– 26 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Γλωσσών

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας