Μπορεί στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού να μη δόθηκε παράταση λόγω πανδημίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο στην Θεσσαλονίκη η αναθέτουσα αρχή αποφάσισε να παρατείνει για δύο μήνες την υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών από τα 6 υποψήφια κοινοπρακτικά σχήματα!

Έτσι, οι προσφορές για τον προβλήτα 6, ένα έργο ύψους 200 εκατ. ευρώ, θα υποβληθούν τον Φεβρουάριο αντί του Δεκεμβρίου όπως αρχικά προβλεπόταν, λόγω συνθηκών πανδημίας.

Η νέα παράταση του διαγωνισμού έχει δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουν νέες συζητήσεις και υπόγειες διαδρομές μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη, που είναι ο ισχυρός άνδρας του ΟΛΘ, και ορισμένων από τους ισχυρούς υποψήφιους!

Λέγεται μάλιστα πως στο παρασκήνιο έχει υπάρξει προσυμφωνία του ισχυρού άνδρα της Θεσσαλονίκης, που το τελευταίο 9μηνο έχει αποσυρθεί στο Ροστόφ, με τον ένα εκ των υποψηφίων μεγαλοεπιχειρηματιών, για να πάρει το έργο των 200 εκατ.

Θυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό για τον προβλήτα 6 συμμετέχουν όλα τα μεγάλα τεχνικά σχήματα της χώρας, από την Άβαξ και την Τέρνα μέχρι την Ιντρακάτ του Σ. Κόκκαλη και τον Μυτιληναίο! Μόνο η Ελλάκτωρ δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό!