Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό 2-1 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Κώστα Φορτούνη (4’) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί (65’) πήραν το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό που στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στο +9 από τον δεύτερο Αρη, στο +13 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο +14 από την τέταρτη ΑΕΚ. Ακόμα και αν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κερδίσει αύριο τον Βόλο (15:00), η διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους θα είναι διψήφια, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν είναι πολύ καλύτερος από τους διώκτες του.

Γκολ με το… καλησπέρα ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’. Ο Ντρέγκερ προωθήθηκε από δεξιά, κατέβασε ωραία με τον ώμο, έκανε το γύρισμα στον Φορτούνη, αυτός σούταρε αμέσως με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ για το 1-0. Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έβαλε από νωρίς τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού. Στο 16’ μάλιστα οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-0. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει από δεξιά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, βρήκε τον Σισέ στο ύψος του πέναλτι, ο Αφρικανός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει. Ο μέσος του Ολυμπιακού βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κνετ. Στο πρώτο μισάωρο η κατοχή της μπάλας ήταν 61-39% υπέρ των Περαιωτών, με τους παίκτες του Μαρτίνς να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Στο 35ο λεπτό ο Μασούρας έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κνετ. Ο Ντρέγκερ έκανε το γέμισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός κατέβασε, σούταρε, αλλά ο κίπερ του Παναιτωλικού έκλεισε και απέκρουσε.

Ισοφάρισε ο Παναιτωλικός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς αντί των Φορτούνη και Μπρούμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στο 48ο λεπτό ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ταχάρ. Ο Αριγίμπι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ταχάρ με γυριστό νίκησε τον Τζολάκη. Ο νεαρός τερματοφύλακας έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 61’ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Εμβιλά. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

«Χτύπησε» πάλι ο Ελ Αραμπί

Μία, δύο, τρεις και… φαρμακερή. Στο 65’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Βρουσάι έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, συνέκλινε, έδωσε στον Βαλμπουενά, αυτός πέφτοντας έκανε την κάθετη πάσα στον Ελ Αραμπί, έβγαλε τον Μαροκινό τετ α τετ με τον Κνετ, ο Αφρικανός σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες δημιούργησαν νέα ευκαιρία με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κνετ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 90+3’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Η πρώτη εμφάνιση του Αιγύπτιου επιθετικού, μετά από αρκετές εβδομάδες. Ο Αφρικανός είχε νοσήσει από κορωνοϊό όταν είχε κληθεί στην εθνικη του ομάδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα (84′ Ντάλσιο), Βάντερσον (70′ Περέιρα), Αρσούρα, Ντίας, Ταχάρ (84′ Τσιγγάρας), Αριγίμπι (70′ Μανθάτης), Μάζουρεκ, Αζάντι (61′ Βέργος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης,Σισέ, Μπα, Ντρέγκερ (85′ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (46′ Βαλμπουενά), Μασούρας (59′ Βρουσάι), Μπρούμα (46′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (90’+3′ Χασάν).