Έξι άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 337 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο. Παράλληλα, 209 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11.521 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Εντοπίστηκαν 337 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 27,011. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 2,93%.
Τα έξι άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε γυναίκα, ηλικίας 66 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γυναίκα, ηλικίας 83 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και γυναίκα ηλικίας 89 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.