Η 10ετής και αρκετά πετυχημένη πορεία της Alfa Romeo Giulietta έφτασε στο τέλος της. Το ιταλικό hatchback κατεβάζει ρολά και κάνει χώρο στο νέο C-CUV της φίρμας, την Tonale.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Giulietta πέρασαν την γραμμή παραγωγής στην δεκαετή πορεία της, ενώ ανά καιρούς δέχθηκε και αρκετές αναβαθμίσεις ώστε να μπορεί να συναγωνιστεί τα νεότερα μοντέλα. Οθόνες αφής, νέο σύστημα Uconnect και κινητήρες Euro 6D ήταν μερικά από τα σημεία στα οποία ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής της, όμως η SUVομανία της εποχής έφερε το τέλος του μοντέλου.

Η χρήση τής εν λόγω πλατφόρμας σημαίνει ότι η Tonale θα γίνει το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας. Το σύνολο που χρησιμοποιείται στα δύο μοντέλα της Jeep χρησιμοποιεί κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρου, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 240 ίππους, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 χλμ., με τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 130 χλμ./ώρα.

Πάνω από την έκδοση των 240 ίππων αναμένεται να υπάρχει ένα ήπια υβριδικό σύνολο 2 λίτρων το οποίο θα αποδίδει 330 ίππους.

Αν και ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει κάτι απόλυτα σίγουρο, το πιθανότερο είναι ότι τουλάχιστον στην πρώτη φάση μετά την παρουσίαση του μοντέλου δε θα δούμε κάποια έκδοση Quadrifoglio ή GTA, όμως τίποτα δεν αποκλείει αυτό να γίνει αργότερα.