Στο Βέλγιο οι εμβολιασμοί σε γιατρούς και νοσηλευτές θα αρχίσουν στα τέλη Φεβρουαρίου. Πρωτα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 1.500 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών ώστε να ξεκινήσει από τον Ιούνιο να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε πρόβλεψη για τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πριν από το καλοκαίρι.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επιτροπή Covid-19, προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν νωρίτερα, κατά μερικές εβδομάδες, οι εμβολιασμοί κάθε κατηγορίας του πληθυσμού.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα αρχίσει να εμβολιάζεται στα τέλη Φεβρουαρίου, προτού να λήξει η πρώτη φάση η οποία αφορά τις 1.500 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τόσο των περιθαλπόμενων όσο και του προσωπικού.

Μετά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα ακολουθήσουν, από τον Μάρτιο, οι πολίτες άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Τον Απρίλιο όσοι εργάζονται σε «κρίσιμης σημασίας» υπηρεσίες και κατόπιν όλοι οι υπόλοιποι.

Στη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σκοπεύει να εμβολιάσει δωρεάν, σε εθελοντική βάση, το 70% του πληθυσμού του σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.