Ανησυχία έχει προκληθεί στην Ουαλία καθώς νοσοκόμα ανέφερε πως τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού της, βρέθηκε θετική στον ιό.
Η νοσοκόμα βρισκόταν εν αναμονή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Οι ειδικοί πως τα εμβόλια μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δημιουργήσουν ανοσία. Ως εκ τούτου ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τους υγειονομικούς κανόνες, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό του.
Η νοσοκόμα από την Ουαλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ανέφερε χαρακτηριστικά πως νιώθει «θυμωμένη και απογοητευμένη. Μου έδωσε ηρεμία. Με έκανε να νιώθω ασφαλέστερη και ότι έκανα το σωστό για την οικογένειά μου. Αλλά μου έδωσε, τελικά, μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας» επεσήμανε.
Τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό ανέφερε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία με συμπτώματα υψηλού πυρετού, δύσπνοιας κι έντονου βήχα.