Ακόμη και μετά το θάνατό του ο θρυλικός David Bowie δε σταματάει να «χαρίζει» «νέα» μουσική. Σήμερα 8/1 ο David Bowie θα έκλεινε τα 74, ημέρα που τελικά έγιναν διαθέσιμες δύο ακυκλοφόρητες διασκευές του στο «Mother» του John Lennon και το «Tryin’ to Get to Heaven» του Bob Dylan.

H εκδοχή του «Mother», που κυκλοφόρησε ο John Lennon το 1979 στο άλμπουμ «John Lennon/Plastic Ono Band», ηχογραφήθηκε από τον David Bowie το 1998 με τον Tony Visconti και προοριζόταν για μια tribute συλλογή για τον John Lennon. Τελικά δεν είδε ποτέ το φως της μέρας, μέχρι σήμερα.

Η εκδοχή του «Tryin’ to Get to Heaven», ηχογραφήθηκε επίσης την ίδια χρονιά στο πλαίσιο των εργασιών για τον live δίσκο «LiveAndWell.com». Από το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Time Out Of Mind» που κυκλοφόρησε το 1997. Ο David Bowie δοκίμασε να δώσει τη δική του εκδοχή στο τραγούδι του Bob Dylan, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ζωντανού άλμπουμ «LiveAndWell.com» που κυκλοφόρησε το 1999.

Οι δυο ακυκλοφόρητες μέχρι πρότινος διασκευές του David Bowie θα κυκλοφορήσουν ως επτάιντσα σινγκλ από τη Rhino Records σε 8.147 αντίτυπα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμες σε streaming πλατφόρμες.

Σε συνέχεια των «εορτασμών» των γενεθλίων του David Bowie, ένα all star live stream είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιανουαρίου. Στο «A Bowie Celebration: Just For One Day!» θα υπάρξουν μεταξύ άλλων ζωντανές ερμηνείες από τον frontman των Nine Inch Nails, Trent Reznor, τον frontman των Smashing Pumpkins, Billy Corgan, τον τραγουδιστή των Jane’s Addiction, Perry Farrell.