Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει νέο ρεκόρ, με «όχημα» τα βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία.

Το θετικό κλίμα στις αγορές διεθνώς στηρίζουν οι προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση του Joe Biden το επόμενο διάστημα, με τη Wall Street να ενισχύεται σε νέα ιστορικά υψηλά την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,7% και οδεύει προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 3%, καθώς οι ελπίδες για περισσότερα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσαν κλάδους που έχουν υψηλή συσχέτιση με την οικονομική δραστηριότητα, όπως οι εταιρίες εξόρυξης, πετρελαίου και αερίου και οι τράπεζες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,8% ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 6.879 μονάδες, στις 5.708 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,7%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,1% στις 22.993 μονάδες. Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στις 8.431μονάδες.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των εταιριών μικροκυκλωμάτων Infineon, AMS και ASM International σημείωσαν άνοδο μεταξύ 2,2% και 4,7% ύστερα από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από τις ομοειδείς τους Micron Technology και Samsung Electronics.