Η μεταγραφή του Κώτσιρα στην ΑΕΚ ναυάγησε μετά την άρνηση του Βασιλαντωνόπουλου να πάει  στον Αστέρα Τρίπολης. Ο δεξιός μπακ προτίμησε να μείνει στην Ένωση παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Πρόθεσή του είναι το καλοκαίρι που εκπνέει το συμβόλαιό του να επιδιώξει να βρει ομάδα στο εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του.

Έτσι η ΑΕΚ υπαναχώρησε από την πρόταση που είχε κάνει για την απόκτηση του Κώτσιρα. Η ΑΕΚ ήθελε να δώσει δανεικό τον Βασιλαντωνόπουλο και κάποια χρήματα για να αποκτήσει τον Κώτσιρα. Τώρα, που τα δεδομένα άλλαξαν, δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα χρήματα που θέλει ο Αστέρας Τρίπολης για να παραχωρήσει τον Κώτσιρα. Έτσι το πιθανότερο είναι να ψάξει δεξί μπακ από το εξωτερικό.

Η μεταγραφή δεν έγινε παρά το γεγονός ότι τόσο ο Κώτσιρας όσο και ο Βασιαντωνόπουλος εκπροσωπούνται από το ίδιο μανατζερικό γραφείο (Εμμανουηλίδης, Παθιακάκης) που, αλήθεια είναι, έκανε προσπάθεια να πείσει τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά όταν είδαν την εμμονή του να μην πάει στην Τρίπολη παράτησαν την προσπάθεια γιατί δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τον πελάτη τους.