Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός μέσα από τον ανασχηματισμό, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έλαβε έκταση και δεν περιορίστηκε απλώς σε διορθωτικές αλλαγές, θέλησε να περάσει διαφόρων μορφών μηνύματα μέσα από επιλογές ή απορρίψεις!

Υπό αυτό το πρίσμα η μη υπουργοποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία εφέρετο σίγουρη να αναλάβει υπουργικό θώκο κατά δημοσιογραφικές πηγές που είδαν το φως της δημοσιότητας, θεωρείται ως μήνυμα που πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πανίσχυρη επιχειρηματική οικογένεια!

Στην ίδια λογική εντάσσεται η επίσης μη υπουργοποίηση του κ. Καιρίδη, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται στενά με επιχειρηματικό όμιλο ο οποίος κυριάρχησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990!

Και με τους δυο επιχειρηματικούς αυτούς ομίλους ο πρωθυπουργός διατηρεί πλέον καλές σχέσεις, μάλιστα υπήρξαν με ισχυρούς εκπροσώπους τους ραντεβού στο Μαξίμου ή αλλού! Ωστόσο και απέναντι στους δύο η διακυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με υπόνοιες και καχυποψίες ως προς την στήριξη τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση Τσίπρα!