Την ώρα που η υπόθεση της ασυλίας των τραπεζιτών κρίνεται στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου όπου και θα αποφασισθεί εάν η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι συνταγματική ή όχι, οι δικαστές στην κυριολεξία αγρίεψαν με τις ανοιχτές υποθέσεις των τραπεζών!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι δικαστικές αρχές όχι μόνο δεν έχουν παγώσει εκκρεμείς υποθέσεις αναμένοντας την σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, πιθανότατα και της Ολομέλειας στην περίπτωση που το ποινικό τμήμα κρίνει ότι είναι αναρμόδιο, αλλά αντιθέτως εντείνουν τις διαδικασίες και στέλνουν υποθέσεις τραπεζικές σε ανακριτές ή ασκούν διώξεις!

Σε κάθε περίπτωση υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν πως το τελευταίο διάστημα έχουν ενεργοποιηθεί πολλές υποθέσεις για τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές είχαν κινηθεί αυτεπαγγέλτως πριν την ψήφιση του νόμου για την έγκληση την άνοιξη του 2020 και οι οποίες λίμναζαν!

Υπό αυτό το πρίσμα όλα δείχνουν την πίεση που ασκούν στην πράξη οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης στο σύστημα, στους τραπεζίτες, την κυβέρνηση αλλά και το ίδιο το δικαστικό σώμα!

Υπό αυτή την έννοια η απόφαση από τον Άρειο Πάγο θα πρέπει να είναι άμεση, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις αφενός προκαλούν αβεβαιότητα και ανοίγουν νέο κύκλο προανακρίσεων εμπλέκοντας πλήθος ατόμων, ιδιώτες και τραπεζικούς, αφετέρου διότι το ανοικτό ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου αποτρέπει τους επικεφαλής των τραπεζών να υπογράψουν εξαγορές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή ακόμη και κόκκινων δανείων!