Δανία: Αναστάτωση από παιδικό καρτούν- Ο πρωταγωνιστής διαθέτει υπερμέγεθες πέος. Πρόκειται για μια παιδική εκπομπή που προβάλλεται στο Δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο DR που έχει στόχο να διασκεδάσει παιδιά 4 εώς 8 ετών.

Ο δημιουργός του καρτούν, Jacob Ley, πατέρας δύο νεαρών κοριτσιών και ενός αγοριού, ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή έχει σκοπό να διώξει την ντροπή και την αμηχανία που αφορά στο σώμα μας, χωρίς σεξουαλικοποίηση. Ωστόσο, συντηρητικοί στη Δανία επέκριναν την ιδέα, ανέφερε ο Guardian.

Ο Christian Groes, ερευνητής φύλου στο Πανεπιστήμιο του Roskilde, κατηγόρησε επίσης το κανάλι, με πιο ακαδημαϊκά επιχειρήματα.

«Διαιωνίζει την τυπική ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και νομιμοποιεί την κουλτούρα των αποδυτηρίων… που έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την πολλή κακή συμπεριφορά αντρών. Σκοπεύει να είναι αστείο -οπότε θεωρείται αβλαβές», είπε οGroes. «Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε στα παιδιά μας».

Η οικογενειακή ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted διαφώνησε με την κατακραυγή: «Ο John Dillermand μιλάει στα παιδιά και μοιράζεται τον τρόπο σκέψης τους – και τα παιδιά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία», είπε στον Guardian.