Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του πλανήτη είναι ο Μάρκους Ράσφορντ! Ούτε ο Κίλαν Εμπαπέ, ούτε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ούτε καν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της τελευταίας 20ετίας (Μέσι, Ρονάλντο).

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory, ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή τη στιγμή ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, με χρηματική αξία στα 165 εκατομμύρια ευρώ!

Δεύτερος ο Έρλινγκ Χάαλαντ με αξία στα 152 εκατομμύρια ευρώ, με τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να ακολουθεί με αξία στα 151 εκατομμύρια. Στην τέταρτη θέση ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ με τον Μπρούνο Φερνάντες να κοστολογείται στα 150 εκατομμύρια, ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε ο πρώην πρώτος… Κίλιαν Εμπαπέ 149 εκατομμύρια ευρώ.

Για να βρει κάποιος τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να πάει αρκετά χαμηλά, καθώς η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάταξη… Στην 97η θέση ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον Πορτογάλο να αξίζει 47 εκατομμύρια και να βρίσκεται στην 131η θέση…