Ο Χρήστος Ταραντίλης κατέκρινε τον Α. Τσίπρα ότι δεν καταθέτει πρόταση για το πώς να διαχειριστεί η κυβέρνηση την εκκλησία, ενώ στη συνέχεια διερωτάται αν ο Τσίπρας «προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά».
«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.
Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για τις αναρτήσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης για τις εκκλησίες τα Θεοφάνια.
Υπενθυμίζεται ότι με σκηνές που φέρνουν στις μνήμες την οδυνηρή εμπειρία της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, συνωστισμό ανθρώπων έξω από εκκλησίες και την αστυνομία σε έναν  ρόλο παρατηρητή εξελίσσονται οι εορτασμοί των Θεοφανείων σε αρκετά μέρη της χώρας, με την Εκκλησία να μην πειθαρχεί τελικά στους περιορισμούς που ετέθησαν από την κυβέρνηση. «Όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.