Οι 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Οι συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια της πτήσεων και των αεροπορικών εταιρειών κυριαρχούν στην εποχή του κορωνοϊού.

Ωστόσο η λίστα «Top Twenty Safest Airlines 2021» που καταρτίστηκε από τον ιστότοπο αεροπορικών εταιρειών AirlineRatings.com δεν έχει καμία σχέση με τον Covid-19.

Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε και αναλύει τα αρχεία αεροπορικών ατυχημάτων και τη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφάλειας, για να ξεχωρίσει τις αεροπορικές εταιρείες, που υποστηρίζει ότι ηγούνται στον τομέα της ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών.

Η AirlineRatings.com ανέλυσε το ιστορικό σοβαρών συμβάντων, ηλικίες στόλου και ελέγχους 385 αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιήθηκαν από κυβερνήσεις και αεροπορικές ενώσεις.

Σύμφωνα με αυτά τα τα στοιχεία, όπως αναφέρει το imerisia.gr, οι 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021 είναι οι εξής:

Qantas
Qatar Airways
Air New Zealand
Singapore Airlines
Emirates
Eva Air
Etihad Airways
Alaska Airlines
Cathay Pacific
British Airways

H Qantas, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας, ανακηρύχθηκε η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σημειώνεται, δε, ότι η Qantas κατέχει τη διάκριση ότι είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που δεν έχει στο ιστορικό της ατύχημα με απώλειες ανθρώπινων ζωών από το 1951, δηλαδή για τα τελευταία 70 χρόνια.