Αναλογικά μείωσαν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Mega Yeeros ώστε να εισέλθει με μια επένδυση που άγγιξε τα 4 εκατ. ευρώ ,το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR, που πλέον είναι μέτοχος μειοψηφίας με ποσοστό κάτω από 20%.

Να σημειωθεί ότι στην εταιρία βασικοί μέτοχοι είναι ο Νίκος Λούστας, εμπνευστής και καθοδηγητής της επιχείρησης, ο Γιώργος Νίκας, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Βάνης, ο Τάκης Σολωμός και funds συμφερόντων Δημήτρη Δασκαλόπουλου και Αλέξανδρου Παναγόπουλου. Φημολογία πάντως χτες υπήρξε για το τι ποσοστό έδωσε Γιώργος Νίκας που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέτοχο (ακολουθεί ο Νίκος Λούστας).
Πάντως, η είσοδος του επενδυτικού σχήματος, εκτιμάται, ότι δίνει «διαβατήριο» στην επενδυτική αγορά καταδεικνύοντας ότι η εταιρία, που πρωτοπορεί στην ανάδειξη διεθνώς (και μεταξύ άλλων στη δύσκολη αγορά των ΗΠΑ με παραγωγική μονάδα) ενός παραδοσιακού ελληνικού φαγητού και τελευταία έχει μπει στα προϊόντα για φυτοφάγους, μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια.
Μάλιστα η εταιρεία, απασχολεί 225 άτομα, ετοιμάζεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στα vegan προϊόντα και να μπει και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα προμαγειρεμένα. Διακινεί περίπου 80 κωδικούς προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, μια δύσκολη χρονιά για την εστίαση και τον τουρισμό, η εταιρία έκλεισε με μείωση πωλήσεων στο 12-13% καθώς έχει πελατολόγιο με 1.500 ψητοπωλεία πανελλαδικά. Συνολικά ο Μέγας Γύρος διεισδύει σε 15 χώρες συνολικά (Γερμανία, Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.).