Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας για τη σημερινή εικόνα στις εκκλησίες, οι οποίες άνοιξαν παρά την κυβερνητική απαγόρευση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «όποιος ξέρει Ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα». Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα».