Ανοικτές είναι οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων, παρά την κυβερνητική απαγόρευση, με τις εικόνες συνωστισμού και τέλεσης του μυστηρίου της θείας κοινωνίας, να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καηγορώντας την για ανικατότητα και διακριτική μεταχείριση της εκκλησίας.

Ένταση επικράτησε σε Αίγιο και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» έριξαν τον σταυρό

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρώι στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11:00 και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για τη ρίψη του Σταυρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

Αίγιο: Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έκαναν Αγιασμό

Αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα, στο Αίγιο, έκανε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, παρά την κυβερνητική απαγόρευση.

Η τελετή έγινε στο Αίγιο, παρουσία πιστών, και μάλιστα δύο κολυμβητές έπεσαν στα νερα για να πιάσουν τον σταυρό!
Σύμφωνα με το flamis.gr, το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1.500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Ιερέας χωρίς μάσκα άγιαζε τα περιπολικά

Ένα απρόσμενο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές έναν ιερέα χωρίς μάσκα και τα πληρώματα δύο περιπολικών.

Έξω λοιπόν από τον ιερό ναό του Αγίου Πολύκαρπου, ο ιερέας του ναού χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού βγήκε για να αγιάσει ένα περιπολικό που ήταν στο σημείο.

Το πλήρωμά του αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, έκανε σήμερα σε ένα δεύτερο που βρισκόταν στην περιοχή για να πράξει και σε αυτό το ίδιο, όπως και έγινε.

Μάλιστα, μία γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού έβγαλε και την μάσκα, σε αντίθεση με ότι έκαναν οι συνάδελφοί της, για να φιλήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=scrYaJT73KY&feature=emb_title

Αιχμές Ιερώνυμου κατά της κυβέρνησης

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό εκτόξευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό;
Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα.
Αποχωρώντας ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ενώ υπογράμμισε: «όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα.  Επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!».

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή.
Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ταραντίλης για Τσίπρα: Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη βία;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πει τι ήθελε να γίνει σήμερα στις εκκλησίες.

Απαντώντας στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Ταραντίλης σημειώνει ότι ανέμενε, εκτός από την κριτική να καταθέσει και την πρότασή του. «Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις.»

Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Τελικά εκτός από τραγικοί είναι και κωμικοί

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντίδραση της στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να παραβλέψει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό και οι εκκλησίες να λειτουργήσουν τα Θεοφάνεια, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί» σχολιάζει ο κ. Τσίπρας επίσημίνοντας ότι η διαχείριση και των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης «εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου».

ΚΙΝΑΛ: Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εκκλησίες εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.