Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν «θερμή εισβολή» κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και κυρίως της νότιας Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στην βόρεια Κρήτη ο νοτιάς, εκτός από το να μεταφέρει και κάποια σκόνη, δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο και στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «καλοκαίρι» μέσα στο χειμώνα, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς κελσίου σε κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα. Πρωταθλήτρια σε αυτή την κούρσα ανόδου του υδραργύρου όπως όλα δείχνουν θα είναι η Κρήτη όπου εξαιτίας και του νοτιά που θα λειτουργεί σαν καταβάτης ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου με τα προγνωστικά να δίνουν σαν πρώτη προσέγγιση 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 12 με 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βορειοδυτικά τμήματα ίσως βρεθούμε και κάτω από τους 12 με βροχές και χιόνια στα βουνά.