Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από αύριο για τον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων. 

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, τίθενται επιπλέον περιοριστικά μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Από αύριο, Τετάρτη 06 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί και μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου επιβάλλεται: 

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Για τον δήμο θα λαμβάνει μέριμνα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ότι αφορά την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας θα συνδράμει σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Ενώ θα επιτηρεί και θα αναλαμβάνει κάθε ενέργεια η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.