Μέσω κοινωνικών δικτύων και μέσα από αναρτήσεις του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,68 δισ. ευρώ με αυτήν του Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών, πολεμική εκπαίδευση και τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από ιδιωτική εταιρεία.
Για τη «μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ κάνει λόγο το υπουργείου Άμυνας της ισραηλινής κυβέρνησης και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας ύψους 1,68 δισ. ευρώ για 20 χρόνια την Τρίτη.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Twitter, η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης, γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή της. Ακόμα, αναφέρεται στη δημιουργία και λειτουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή Elbit Systems στην Καλαμάτα.