Η «πιάτσα» είχε βουίξει τον τελευταίο καιρό ότι ο υπουργός Τουρισμού ήταν ο πρώτος υπουργός που θα πάρει πόδι σε επικείμενο ανασχηματισμό και ενώ το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου έπαιζε ως σίγουρο, τελικά ο Θεοχάρης παραμένει αμετακίνητος.

H αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν πραγματικά ποιες είναι στην πράξη οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το Υπουργείο είχε την αρμοδιότητα για το αν θα ανοίξουν ή θα κλείσουν οι ταβέρνες και τα κλαμπ στις τουριστικές περιοχές, ή εάν θα κλείσουν τα σύνορα για τους Βρετανούς, τους Γερμανούς ή οποιουσδήποτε τουρίστες.

Και επειδή ο Θεοχάρης δεν προέρχονταν από τη Νέα Δημοκρατία ο περίγυρος του Μαξίμου δεν είχε καμιά αναστολή στο να τον βγάλουν στον τάκο είτε είχε ευθύνη, είτε όχι καθώς αποτελούσε ένα «εύκολο» θύμα. Πέρα όμως από την άποψη του πρωθυπουργού που τον διατήρησε στη θέση του έχοντας προσωπική άποψη για τη δουλειά του, υπήρξαν και τα τηλέφωνα που έπεσαν στο Μαξίμου από μεγάλους tour operators: Η γερμανική ΤUI είναι ο πρώτος παίκτης στον ελληνικό τουρισμό καθώς φέρνει κάθε χρόνο 3 εκατ. τουρίστες και η βρετανική Jet 2, που πήρε τη θέση της Thomas Cook, πάει φέτος για πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον Θεοχάρη και αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ, ειδικά σε μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό.

Και όλα αυτά τη στιγμή που την ημέρα του ανασχηματισμού οι άνθρωποι στο γραφείο του ήταν τόσο σίγουροι ότι φεύγουν που είχαν ξεκινήσει να μαζεύουν τα πράγματα τους.