Σε νέο αυστηρό lockdown μπαίνει η κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. 

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών μετά και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανακοινώνονται τα παρακάτω έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Τη μέριμνα για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο δήμος Μακρακώμης.

Για τη συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί αναλαμβάνει η περιφερειακή διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας.

Ενώ για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των πολιτών της κοινότητας θα επιτηρεί και θα λαμβάνει κάθε αναγκαί ενέργεια η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 14-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.