Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην Αγγλία για τον περιορισμό του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο  Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ανέφερε ότι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά αυτό το μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί απότομα στη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες, τροφοδοτούμενα από τη νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού. Την Κυριακή υπήρξαν σχεδόν 55.000 νέες περιπτώσεις και συνολικά περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει με COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας – το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο για να δει τα πρώτα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, ο Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα αντιμετώπισε  δύσκολες εβδομάδες.

“Αν κοιτάξετε τους αριθμούς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα και θα τα ανακοινώσουμε εν ευθέτω χρόνο”, δήλωσε ο Τζόνσον.

Η Αγγλία χωρίζεται επί του παρόντος σε τέσσερις κατηγορίες περιορισμών, ανάλογα με τα κρούμσατα,  με τη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας να βρίσκεται στις βαθμίδες  3 και 4.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε νωρίτερα ότι οι κανόνες στην βαθμίδα 3 σαφώς δεν λειτουργούσαν. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν τους δικούς τους σκληρούς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

https://radar.gr/article/54238/vretania-arxizei-i-xorigisi-toy-emvolioy-tis-astrazeneca